Malzemeler

1 Adet Akdeniz Yeşillikleri
2 Adet Havuç
2 Adet Kabak
2 Adet Kırmızı Biber
Yarım Adet Limonun Suyu
2 Adet Pancar
1 Adet Sarı Biber
2 Yemek kaşığı Sirke
2 Adet Yufka
Kararında Karabiber, Tuz, Zeytinyağı


Hazırlanışı

Kabak, havuç, kırmızı biber, sarı biber ve pancarı soyup, iri iri doğrayın ve bir fırın tepsisine alın.

Sebzeleri zeytinyağı, tuz ve karabiber ile lezzetlendirip, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.

Yeşilliği fırından çıkan ızgara sebzelerle harmanlayın.

Sosu için: limon suyu, balzamik sirke, tuz, karabiber ve zeytinyağını karıştırıp, salataya karıştırın.

Yufka çanakları için: Yufkaları yuvarlak kesin. Fırına girecek büyük bir kaseyi ters çevirip üzerini yufkayla kaplayın ve yağlayın. 180 derece fırında 10-15 dakika yufkayı kaseyle beraber pişirin, iyice renk almasını sağlayın ve çanak elde edin. Çanağınız soğuyunca hazırladığınız salatayı içine koyup servis edin. Afiyet olsun.