Malzemeler

•150 Gr Bezelye
•1 Çorba Kaşığı Hardal
•2 Adet Havuç
•2 Su bardağı Makarna
•Yarım Demet Maydanoz
•3 Adet Salatalık
•3 Diş Sarımsak
•2 Çorba Kaşığı Sirke
•1 Demet Taze Soğan
•1 Demet Turp
•3 Çorba Kaşığı Yoğurt


Hazırlanışı

İdeal bir yaz salatası. Makarna ve bezelyeler haşlanır. Turplar ve salatalıklar ince ince dilimlenir. Taze soğanlar küçük küçük kesilir. Havuçlar rendelenir. Tüm malzeme derince bir salata kabında karıştırılır. Sarımsaklar rendelenir, üzerine yoğurt, hardal, sirke eklenip karıştırılarak salatanın sosu hazırlanır. Bu sos salatanın üzerine dökülür, ince kıyılmış maydanoz ve turp dilimleri ile süslenerek servis edilir.