Malzemeler

Yarım Kg Dana Kıyma
2 Yemek kaşığı İrmik
1 Çay kaşığı Karabiber
1 Adet Kereviz
Yarım Çay kaşığı Kimyon
1 Adet Kuru Soğan
Yarım Demet Maydanoz
1 Çay kaşığı Tuz
Yarım Çay kaşığı Yenibahar
1 Adet Yumurta

Hazırlanışı

Kıymayı derin bir kaba koyun. Kerevizi soyup rendenin iri delikli tarafıyla rendeleyin ve kıymanın üzerine ekleyin. Yumurtayı kırıp incecik kıyılmış maydanozu ilave ettikten sonra, irmik ve rendelenmiş soğanı katın. Tuz, karabiber, kimyon ve yenibaharı da serpiştirin. Hazırladığınız köfte harcını 2-3 dakika kadar yoğurup üzerini örterek buzdolabında 1 saat kadar bekletin. (Bu harcı buzdolabında bir gece bekletirseniz daha iyi sonuç alırsınız. İyice sertleşir, dağılmaz. Diğer malzemelerle karışan kereviz ise kararmaz. Buzdolabından çıkardığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuçlarınız arasında yuvarlayın ve üzerlerine bastırarak hafif yassı hale getirin. Hazırladığınız köfteleri ızgarada önlü arkalı kızartın ve servise sunun. Afiyet olsun.