Malzemeler

2 Dilim Bayat Ekmek
350 Gr Dana Kıyma
1 Çay kaşığı Karabiber
1 Tatlı kaşığı Kimyon
1 Adet Kuru Soğan
1 Adet Yumurta
Kararında Tuz

Üzeri İçin

3 Adet Domates
2 Adet Kuru Soğan
3 Diş Sarımsak
2 Yemek kaşığı Sıvı Yağ
4 Adet Sivri Biber
Kararında Karabiber, Tuz


Hazırlanışı

Köfte harcı için kuru soğan ve ince çekilmiş bayat ekmekleri ayrı ayrı rondodan geçirin. Ardından bütün malzemeleri bir kâseye koyup güzelce yoğurun. Yoğurdunuz kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayarak bastırıp şekil verin. Hazırladığınız köfteleri kızgın bir tavada önlü arkalı pişirip bir tabağa alın. Aynı tavaya yağ ekleyip önce iri doğranmış soğanları, iri doğranmış biberleri koyup sotelemeye başlayın. Sebzeler yumuşadığında ince doğranmış sarımsağı ekleyin, bir tur çevirip iri doğranmış domatesleri ekleyin. Domates kendini tamamen bırakmadan tuz karabiber ekleyip köfteleri tavanın içine alın, 200 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.