Malzemeler

3 Çorba Kaşığı Galeta Unu
1 Kg Ispanak
750 Gr Kıyma
1 Adet Kuru Soğan
4 Dal Taze Soğan
1 Çay kaşığı Toz Şeker
1 Adet Yumurta
Kararında Karabiber, Tuz

Kızartmak İçin

4 Çorba Kaşığı Galeta Unu
1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Sıvı Yağ
2 Adet Yumurta


Hazırlanışı

Ayıklayıp yıkadığınız ıspanağın içine 1 çay kaşığı tuzu ekleyin. Kaynar suda 2 dakika bekletip süzerek soğuk su ile şoklayın. Suyunu iyice sıkarak ince doğrayın. Çukur bir kase içine aldığınız ıspanağı, kıymayı, galeta ununu, yumurtayı, tozşekeri, tuzu, karabiberi, ince doğradığınız taze soğanı ve rendelediğiniz kuru soğanı iyice yoğurun. 15-20 dakika dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi şekil verin. Ispanaklı köfteleri kızartmak için bir tabağa galeta ununu, başka bir tabağa iyice çırptığınız yumurtaları alın. Köfteleri önce galeta ununa sonra yumurtaya bulayarak kızgın yağda kızartın.