Malzemeler

3 Adet Domates
2 Çorba Kaşığı Domates Püresi
4 Su bardağı Et Suyu
1 Demet Maydanoz
1.5 ( 3/2 ) Kg Patlıcan
Kararında Karabiber, Tuz

Kızartmak İçin

Kararında Sıvı Yağ

Köftesi İçin

200 Gr Kaşar Peyniri
Yarım Kg Kıyma
1 Adet Kuru Soğan
6 Dal Maydanoz
1 Kahve Fincanı Sıvı Yağ
Kararında Karabiber, Su, Tuz

Hazırlanışı

Patlıcanları alacalı soyup saplarını kesin. Boyuna olacak şekilde, bıçak sırtı kalınlığında parçalara ayırın. Bir kabın içine su ve tuz koyup patlıcanları 15 dakika bekletin. Daha sonra bol suda yıkayıp bir süzgece çıkarın ve kurulayın. Sıvıyağda patlıcanları altın sarısı oluncaya kadar kızartın. Köfte için, soğanı rendeleyip diğer malzemeleri de bir kaba alın ve yoğurun. Köfte hamurundan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, silindir formunda şekil verin. Önceden ısıtılmış 170 derecede fırında 10 dakika pişirin. Köfteleri kızarttığınız patlıcanlara sarın. Her bir köftenin üzerine kürdan saplayın. Domates püresini tavaya koyup kaynatın. Tuz, karabiber ve et suyunu ilave edin. Küp domatesi ve ince kıyılmış maydanozu da bu tavaya ekleyin. Bu sosu patlıcanlı köftenin üzerine gezdirip, servis yapın.