Yanardağ Pilavı Tarifi'nin Malzemeleri

Pilavı için :

2 su bardağı pirinç
3. 5 su bardağı su
1 kaşık tereyağ
1 fincan arpa şehriye
1 paket tavuk bulyon
1 çay kaşığı kadar tuz

Kaplama için :

4 adet patlıcan Kızartmalık yağ


Ortası için ( Sosu için );

3 adet domates
1 kaşık domates salçası
1 diş sarımsak
Yanardağ Pilavı Tarifi'nin Yapılışı

Pirinçleri yıkayıp süzdürün. 1 kaşık tereyağında önce arpa şehriye kavrulur. Pirinçler atılıp üzerine tuz ve tavuk bulyon eklenir ve kavrulan pirinç üzerine suyu ilave edilir. Pişirilmeye bırakılır. Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına tuzlu suda bekletilir. Suyu Süzülen patlıcanlar kızgın yağda kızartılır. Diğer tarafta 3 domatesin kabuğu soyulup rendelenip çok az bir yağda sotelenir. Üzerine 1 diş sarımsak rendelenerek sosu elde edilir. Kek kalıbına dikey olarak patlıcanlar dizilir. Ortasına pilav konur. Üzeri iyice bastırılır. Patlıcanlarla pilavın üzerine kapatarak kalıp servis için ters çevrilir. Ortasına da yaptığımız sosu dökeriz. Servise hazır edilir.