Malzemeler
1 kg karnabahar
1 adet kuru soğan ince kıyılmış
30 ml zeytinyağı
1 adet patates orta boy
300 ml tavuk suyu
200 ml süt
tuz ve karabiber
Üstü için:
3 g kimyon tohumu
30 g tulum peyniri (teneke tulumu)
30 g eski kaşar peyniri
10 g frenk soğanı


Tarif
Karnabaharların sap kısımlarını kesip atın.
Kalan çiçekli kısımlarını bol tuzlu kaynar suda haşlayın.
Çok yumuşamamasına özen gösterin.
Soğanı ayrı bir tencereye koyun hafif kahverengileşene dek zeytinyağında kavurun. Patatesi küp küp doğrayıp soğana ekleyin ve 5 dakika pişirin.
Haşlanmış ve süzülmüş karnabaharları tavuk suyunu ve sütü tencereye ekleyin. Kapağını kapamadan patatesler pişene dek kaynatın.

Çorbayı blendırla tortusuz bir kıvamına getirdikten sonra biraz tuz ve karabiber serpin.
Kimyon tohumlarını yağsız tavada hafifçe kavurduktan sonra havanda dövün.
Peynirleri rendeleyin.
Frenk soğanlarını ince ince kıyın.
Çorbanın üzerine sırasıyla peynir kimyon ve frenk soğanı koyarak servis edin